Must-have apps voor op je smartphone

Geplaatst op: 16-02-2015

Een manier om je mobiele telefoon te personaliseren is om allemaal verschillende apps te downloaden. Zo heb je bijvoorbeeld altijd makkelijk Facebook of je navigatie bij de hand. Er zijn verschillende soorten apps die gebouwd zijn voor verschillende besturingssystemen. Welke apps je kunt downloaden is dus afhankelijk van op welke programma je telefoon draait, maar er zijn ook apps die op iedere mobiele telefoon kunnen functioneren. Het aanbod van apps voor je mobiele telefoon is zeer breed. Maar wat zijn nu de must-have apps? Hieronder een lijst van de leukste en nuttigste andriod apps.

Virus scanner app

Net zoals je computer is je mobiele telefoon vatbaar voor virussen en dan bedoelen we natuurlijk niet diegene waar je 40 graden koorts van krijgt. Om  je telefoon hier tegen te beschermen is het handig om een virusscanner te downloaden. Zo kun je bijvoorbeeld de AVG antivirus app installeren. Deze is niet alleen gratis, maar heeft ook een paar extra functies, zoals hulp-bij-diefstal.

Sociale netwerken app

Voor ieder sociaal netwerk is er een app beschikbaar. Van Twitter tot Facebook; alles kun je op je telefoon installeren. Handig wanneer je even snel je status wil bijwerken en je geen zin hebt om je computer aan te zetten. Ook kun je foto's direct vanaf je telefoon uploaden. Een app die je wellicht nog niet kent, maar wel erg nuttig is, is Accounts. Hier kun je al je sociale netwerken op een plek  beheren.

Navigatie app

Ben je iemand die altijd de weg kwijt raakt? Dan is dit zeker een app die je moet installeren.
Ook hier is weer heel veel keuze in welke app voor je mobiele telefoon kunt downloaden. De meeste andriod telefoons beschikken al over Google Maps. Deze app is extra handig, omdat je met streetview ook kunt zien hoe de omgeving waar je moet zijn er uit ziet. Zo kun je gelijk zien of je ergens makkelijk kan parkeren. Een nadeel is wel dat je voor het plannen van een route je altijd een internetverbinding nodig hebt.

Andere accessoires voor je mobiele telefoon Tablets Games voor je mobiele telefoon Telefoonopladers