De simpele mobiele telefoon

Geplaatst op: 19-02-2015

Ondanks dat de meeste mensen een smartphone bezitten, zijn er nog altijd mensen die liever een simpele telefoon hebben. Deze telefoons zijn over het algemeen makkelijker te bedienen dan de smartphone en hebben vaak ook minder functies. Zo kun je met de meeste van deze telefoons alleen bellen en sms'en, maar een enkeling heeft ook een camera. Het voordeel van deze telefoons is dat ze vaak stukken goedkoper zijn dan een smartphone. Dus wil je alleen kunnen sms'en en bellen en verder geen rare poespas? Dan is dit zeker een goede telefoon voor jou. Hier een paar redenen waarom deze telefoon bijzonder is.

Simpel uiterlijk van je mobiele telefoon

Waar het uiterlijk van de meeste smartphones vergelijkbaar is, verschilt het uiterlijk van dit type mobiele telefoon per telefoon. Het meest voorkomende model is de candybar. Dit is een rechthoekig   model waarbij het scherm boven het toestenbord geplaatst is. Daarnaast kennen we ook de clamshell (of flip model). Deze mobiele telefoon kun je openklappen waardoor het scherm groter is dan bij een candybar telefoon. Aan de buitenzijde van deze telefoon bevindt zich soms een camera of een extra schermpje waar je de tijd op kunt zien. Een ander model is de slider, waarbij het toetsenbord achter het scherm geschoven kan worden.

Simpele bediening van je mobiele telefoon

Het voordeel van dit type telefoon is dat ze vaak geen touchscreen hebben, maar dat de bediening nog met knoppen werkt. Hierdoor is de bediening makkelijker als bij een smartphone. Je hoeft namelijk een paar knoppen te kennen om je telefoon te snappen.

Seniorentelefoon

Misschien ken je deze telefoon van je oma of opa of ken je de vaste variant er van. Deze  mobiele telefoon is speciaal voor ouderen ontwikkeld. Hij heeft extra grote knoppen en grote letters. Ook hebben veel van deze modellen een noodknop waarmee je iemand in geval van nood kan bereiken. Verder zijn de functies van deze telefoon beperkt. De meesten kunnen alleen sms'en of bellen. Een nadeel is dat deze telefoons wel wat prijziger zijn dan een normale simpele mobiele telefoon.
 

Belsimpel.nl - de sympathieke webshop uit Groningen!

 

Mobiel internet Ringtones downloaden Telefoonhoesjes Must-have apps voor op je smartphone