Mobiel internet

Geplaatst op: 21-05-2015

Tegenwoordig kun je overal op het internet. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Door van (gratis) wifi gebruik te maken, door een dongel op je laptop aan te sluiten of via een 3g connectie. Hier een aantal tips waar je op kunt letten wanneer je gebruik maakt van mobiel internet vergelijken.

Abonnementen voor mobiel internet

Wanneer je prepaid van internet gebruik maakt, kunnen de kosten oplopen tot €2,50 per MB, terwijl dit bij een abonnement maximaal maar €0,16 is. Het is dus verstandig om een abonnement af te sluiten, indien je veel gebruik maakt van internet. Ieder provider biedt verschillende soorten pakket opties. Zo kun je meestal kiezen uit:

  •     wel of geen telefoon;
  •     het aantal belminuten;
  •     het aantal Mb's;
  •     de duur.

Wil precies uitzoeken welke abonnement het goedkoopst is en het beste bij jou past, dan ben je dus wel even bezig. Het is dan ook slim om de verschillende providers naast elkaar te leggen op vergelijkingssite. Zo bespaar je een hoop tijd en zie je meteen wie het beste aanbod heeft.

Handige tips over mobiel internetgebruik

Bij veel abonnementen is het zo dat wanneer je buiten je bundel gaat, dat je dan een hoger tarief moet betalen. Hier een paar tips om te zorgen dat dit niet gebeurt:

  •     Maak gebruik van wifi en hotspots waar het kan;
  •     Kies voor mobiele sites;
  •     Gebruik je abonnement niet voor dat het is ingegaan.

Bij een wifi hotspot van je provider kun je meestal gratis inloggen en gaat er niks van je abonnement af. Hetzelfde geldt voor 'gewone' wifi. Verder is het slim om een mobiele versie van een site te openen, deze verbruikt namelijk minder Mb/s dan een 'gewone' site. Tenslotte, en dit is ergens logisch, rekent een provider een buitenbundeltarief wanneer je van je abonnement gebruik maakt voordat deze ingaat.  Doe dit dus niet.

Games voor je mobiele telefoon Telefoonopladers Ringtones downloaden Smartphones