Smartphones

Geplaatst op: 19-02-2015

Als je een willekeurige telefoonwinkel binnenloopt, dan zullen de meeste mobiele telefoons die je daar ziet smartphones zijn. Niet zo gek ook, want de meeste mensen willen als ze een nieuwe telefoon nodig hebben een smartphone kopen. Ook mensen die voorheen een wat simpelere telefoon hadden,  maken de keuze om de overstap naar een smartphone te maken. Ben jij iemand die nog een wat simpelere telefoon bezit? En twijfel jij nog of je de overstap moet maken? Dan zijn hier een paar redenen om het wel te doen.

Het touchscreen van een smartphone

In het begin zal het misschien even wennen zijn, maar een touchscreen heeft veel voordelen. Bij simpelere telefoons is het zo dat de knoppen ruimte van het scherm in nemen. Hierdoor is het scherm vaak klein en onleesbaar. Bij een smartphone is het zo dat het toetsenbord opgeroepen kan worden en is dus niet altijd aanwezig. Hierdoor kunnen afbeeldingen en programma's de grote van de telefoon gebruiken, want het scherm is immers de hele telefoon. Daarnaast is het zo dat de touchscreens meer pixels hebben en daardoor duidelijker zijn dan schermen van simpele mobiele telefoons.

Smartphones: een computer binnen handbereik

Zo'n beetje alles wat een computer kan, kan een smartphone ook. Met een paar extra's. Een simpele telefoon kan vaak alleen maar sms'en en bellen, wat per keer geld kost. Met een smartphone kun je contact opnemen zonder dat het iets kost. Moet je natuurlijk wel een internetverbinding hebben. Verder kun je overal je email, facebook, en wat nog meer checken. 's Morgens hoef je dus niet meer eerst je computer aan te zetten voordat je kunt zien of je iets gemist hebt, maar je kunt alles gelijk zien op je smartphone.

Smartphones voor senioren

Er zijn sinds kort ook speciale smartphones voor senioren op de markt. Zo is er de AEG Voxtel M800. Deze smartphone heeft een groot scherm en een makkelijk menu, zodat hij makkelijk te bedienen is. Verder heeft deze telefoon, net zoals de simpele versie hiervan, een noodknop waarmee je 5 noodnummers kunt bellen. Nog een leuk feitje: deze smartphone is ook geschikt voor iemand met een gehoortoestel.
 

 

Ringtones downloaden Games voor je mobiele telefoon Must-have apps voor op je smartphone Tablets