Tablets

Geplaatst op: 19-02-2015

Als je al een laptop en een smartphone bezit, denk je misschien "Waarom zou ik nog een tablet aangschaffen?". Logisch, want met een smarphone kun je bijna hetzelfde als met tablet. Er zijn zelfs dingen, zoals bellen, die een tablet niet kan, maar een telefoon wel. Toch heeft een tablet een aantal voordelen, waardoor je misschien wel overtuigd wordt om er een aan te schaffen.

De e-reader functie van een tablet

De e-reader heeft de afgelopen jaren een flinke opmars gemaakt. Niet zo gek ook, want voor mensen die veel lezen is het een handig apparaat. Als je op vakantie gaat, hoef je niet meer een hele koffer vol boeken mee te nemen. Scheelt weer in het gewicht. Ook in de trein of als je ergens moet wachten is het een ideaal ding, omdat het niet veel plek in beslag neemt. Met een tablet kan dit ook, maar hij kan nog veel meer. Overweeg je om een e-reader aan te schaffen, kijk dan ook eens naar een tablet.

TV kijken via je tablet

Het fijnst is natuurlijk om op een groot TV scherm je favoriete serie te kijken, maar als je een aantal broers of zussen hebt, dan is dit niet altijd mogelijk. In plaats van overal een TV te plaatsen, kun je  er natuurlijk ook voor kiezen om een tablet aan te schaffen. Deze zijn goedkoper dan een TV en daarnaast kun je gelijk je Facebook checken.

Computer en tablet in 1

Er zijn een aantal merken die een combinatie van een tablet en computer op de markt hebben gebracht; de zogenaamde tablet PC's. Er zijn verschillende varianten van deze tablet PC's beschikbaar. Sommige bestaan uit een los scherm en een los toetsenbord. Er zijn er ook een aantal waarbij deze twee aan elkaar zitten en je het scherm moet draaien of over het toetsenbord moet schuiven om een tablet te krijgen. Het voordeel van deze mini PC's is dat ze een stuk lichter zijn dan een gewone laptop, maar wel hetzelfde kunnen. Vooral makkelijk om bijvoorbeeld aantekeningen tijdens een college of vergadering te maken, dan hoef je niet iedere keer een zware laptop mee te sjouwen. Ook kunnen de mini PC's alles wat een tablet ook kan, dus als je naar college reist, kun je onderweg gewoon een boek lezen of een leuke serie kijken.

Tablet voor senioren

Senioren zijn misschien niet de eersten aan wie je denkt als je aan tablet gebruikers denkt, maar ook voor hen zijn tablets handig. Zo is een tablet gemakkelijker te bedienen dan een laptop, omdat het touchscreen grote knoppen heeft in plaats van een klein toetsenbord en touchpad. Daarnaast kun je de grote van het scherm aan passen waardoor alles makkelijk zichtbaar gemaakt kan worden.

http://www.tablettotaal.nl

Games voor je mobiele telefoon De simpele mobiele telefoon Telefoonhoesjes Smartphones