Telefoon functies

Er zijn een aantal standaardfuncties die iedere telefoon heeft. Zo kan iedere telefoon bellen en sms'en, maar ook het instellen van ringtones, het vergrendelen van het scherm, het personaliseren van achtergronden zijn functies die iedere mobiele telefoon heeft. Toch zijn er verschillende functies die sommige telefoons wel hebben, maar anderen niet of ze zijn bij die een iets beter ontwikkelt dan bij de ander. Dit zien we vooral terug bij smartphones; deze hebben vaak wat meer functies dan een 'gewone' mobiele telefoon. Hier even op een rijtje de verschillende functies die een mobiele telefoon kan hebben.

Muziek functie

De afgelopen jaren zijn er verschillende telefoons uitgebracht die speciaal waren ontwikkeld om muziek op af te spelen. Zo werd de HTC Desire C geprezen om zijn beats audio systeem. Ook Sony bracht vorig jaar een mobiele telefoon uit die speciaal was gemaakt om muziek op af te spelen; de Sony Xperia E1. De meeste smartphones hebben een functie om muziek op af te spelen, zij het niet zo geavanceerd als deze vlaggenschepen van HTC en Sony. Zo kun je liedjes op je telefoon zetten en ze onderweg afspelen. Niet langer hoef je moeilijk te doen met een MP3 speler waardoor je niet hoort of je gebeld wordt. Handig is ook dat wanneer iemand je belt, je gewoon op kan nemen door speciale oordopjes. Overigens bieden niet alleen smartphones deze muziek functie; ook bij de wat oudere mobiele telefoons is het mogelijk om naar bijvoorbeeld de radio te luisteren.

Internet / wifi functie

Ook al hadden de mobiele telefoons jaren geleden al de mogelijkheid om te kunnen internetten, deze functie was pas goed te gebruiken bij de smartphone. WIFI is handig voor prepaid gebruikers, omdat zij dan 'gratis' gebruik kunnen maken van internet op hun telefoon. Het nadeel is natuurlijk wel dat als er geen WIFI hotspot in de buurt is dat je dan ook geen internet hebt. Een telefoon met een abonnement heeft hier geen last van, doordat je overal toegang hebt tot 3G (het mobiele internet).

Camera functie

De meeste mobiele telefoons beschikken tegenwoordig over een camera functie. Toch zitten er grote verschillen tussen wat deze camera's kunnen. Sommige mobiele telefoons hebben een camera die vergelijkbaar is met een professionele camera. Zo heeft de camera van de Samsung Galaxy Zoom K een zoomlens met 10x optische zoom en heeft de Nokia Lumia 1020 een camera met 41 MP. In vergelijking, een goedkope digitale camera heeft meestal een camera die minder dan 20 MP heeft. Daarnaast beschikken sommige telefoons ook over een camera aan de voorkant van de telefoon om gemakkelijk selfies te maken of een flitser om foto's in het donker te kunnen nemen.

Overige functies

Sommige mobiele telefoons hebben functies die geen andere telefoon heeft en die dus echt uniek zijn voor deze telefoon. Zo heeft de HTC Wildfire S een zogenoemd zakmodus. Hiermee is het mogelijk om de telefoon luider te laten overgaan wanneer hij in een zak of tas zit. Bij de iPhone 6 is het zelfs mogelijk om de ‘Do Not Disturb’-functie in te stellen, zodat je niet gebeld kunt worden.
 

Paradigit - Beste Computerspeciaalzaak

 

Artikelen

Ringtones downloaden

Je kent het vast wel. Je zit bijvoorbeeld in de bioscoop en er gaat een telefoon af. Om je heen zie je iedereen rond kijken waar het geluid vandaan komt. Uiteindelijk krijgt iemand in de gaten dat het zijn of haar telefoon is en wordt deze netjes uitgezet. Het komt regelmatig voor dat mensen hun eigen ringtone niet herkennen. Wil jij een ring

Lees meer...

Games voor je mobiele telefoon

Niets is zo vervelend als wachten. Om de tijd een beetje door te komen kun je natuurlijk een game op je mobiele telefoon spelen. Door het aanbod in de app store is de keuze enorm en kun je zelfs als je niet zo'n grote gamefan bent wel iets leuks vinden. Hieronder een lijst met een paar van de meest gedownloade gratis games voor je mobiele

Lees meer...

Must-have apps voor op je smartphone

Een manier om je mobiele telefoon te personaliseren is om allemaal verschillende apps te downloaden. Zo heb je bijvoorbeeld altijd makkelijk Facebook of je navigatie bij de hand. Er zijn verschillende soorten apps die gebouwd zijn voor verschillende besturingssystemen. Welke apps je kunt downloaden is dus afhankelijk van op welke programma je

Lees meer...

Tablets Must-have apps voor op je smartphone Telefoonopladers Andere accessoires voor je mobiele telefoon