Telefoonopladers

Geplaatst op: 07-02-2019

De batterij is misschien wel het belangrijkste onderdeel van jouw smartphone. Deze wil je natuurlijk zo lang mogelijk in topconditie houden. Om dit te kunnen garanderen zijn er enkele maatregelingen waar je rekening mee kunt houden. Het is bijvoorbeeld beter om je batterij meerdere keren per dag kort op te laden in plaats van 1 keer lang. Daarnaast is het voor een optimale levensduur van je batterij belangrijk dat je een originele lader gebruikt. Om zo lang mogelijk met je telefoon te kunnen doen, is het belangrijk dat je zuinig bent op de batterij. Een batterijpercentage tussen de 50% en 90% is het beste voor jouw batterij. Laad dus tijdig op!

Doe dit vooral niet

Door je telefoon de hele nacht op te laden raakt je batterij overbelast. Wanneer een batterij 100% vol zit stoppen de meeste laders met laden. Echter zijn er ook laders die dit niet doen. Deze laders overbelasten je batterij waardoor deze minder lang meegaat. Het is daarentegen wel goed om je batterij regelmatig met korte oplaadbeurten op te laden. Zo houdt je batterij het langst de maximale laadcapaciteit. Zorg ervoor dat je jouw batterijpercentage altijd onder de 100% blijft. Bij een batterijpercentage van 100% komt er veel spanning op de batterij te staan. Hierdoor wordt je telefoon warm en warmte en batterijen gaan niet goed samen! Laad tot slotte altijd op met een originele lader om te garanderen dat je telefoon wordt opgeladen met de juiste laadsnelheid en goede spanning. 

De beste manier om je smartphone op te laden

Er zijn verschillende manieren om je smartphone op te laden. Je zou gebruik kunnen maken van een snellader of draagbare oplader die we beter kennen als de powerbank. De meest gebruikte lader is nog steeds de standaard muuroplader die bij je telefoon geleverd wordt. Elke manier van laden heeft zijn voordelen. Daarom hebben wij hieronder de meest gebruikte manieren om op te laden uitgelicht. 

De muuroplader

Dit is de klassieke oplader die je vaak bij je telefoon krijgt. Het is bewezen dat opladen met een muuroplader nog steeds zorgt voor de langste levensduur van je batterij. Dit is eigenlijk ook wel logisch. Wanneer je oplaadt met de originele lader, zorgt deze ervoor dat er met de juiste snelheid en spanning wordt opgeladen en zo voorkom je overbelasting van de batterij.

Draagbare oplader

De powerbank is een handig hulpmiddel als je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Wanneer je geen stopcontact tot je beschikking hebt, kun je gebruikmaken van de powerbank om hiermee je telefoon op te laden. Houd bij de aanschaf van een powerbank wel in de gaten of het voltage en de aansluiting aansluit bij de capaciteiten van jouw smartphone.

Draadloze oplader

Een nieuw fenomeen in de wereld van telefoonopladers is de draadloze oplader. Een nadeel hiervan is dat er gebruik wordt gemaakt van Qi techniek. Er zijn maar zeer weinig telefoons die beschikken over deze techniek. Het is dus belangrijk om een smartphone en draadloze oplader te hebben die voor elkaar gemaakt zijn. Een voordeel van draadloos opladen is dat hier geen kabel voor nodig is. 

Games voor je mobiele telefoon Must-have apps voor op je smartphone Ringtones downloaden Telefoonhoesjes